Sült paradicsom leves panko morzsás mozzarella golyókkal
Személy szerint én imádom a krémleveseket, nem csak egyszerűek ( kb. botmixer kell csak 😀 ) de jól is mutatnak.
Hozzávalók:
Leves:
100 dkg koktélparadicsom
1 fej fokhagyma
1 csokor bazsalikom
só ízlés szerint
borsízlés szerint
1 dl olívaolaj
0.5 dl főzőtejszín
3 dl alaplé (kockából is jó)
2 ek sűrített paradicsom
Feltéthez:
10 dkg mozzarella
4 ek panko morzsa
4 ek finomliszt
1 db tojás
só ízlés szerint
A paradicsomokat és a hagymát egy tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és nyakon öntjük olívaolajjal.
Előmelegített sütőben 230 fokon 20 percig sütjük. ( nézegessük azért mert oda tud kapni 😛 )
Ha megsült a fokhagymát belenyomkodjuk egy lábasba, mellé szedjük a paradicsomot.
Tegyük fel főni, adjuk hozzá az alaplevet. Forraljuk fel és turmixóljuk össze. Én mindig utólag teszem hozzá a tejszínt és tetszés szerint lehet még vele hígítani.


A mini mozzarellákat lisztben, tojásban, pankoban megforgatom. A tojás-pankot megismételhetjük. Majd olajban kisütjük 😉
Szóval mindent megsütünk és leturmixolunk, aztán kirántjuk a sajtot. Ez nem túl bonyolult. Tálalásnál fröccsentünk rá egy kis olívaolajat és egy kis tejszínt. A tuti hatás érdekében pedig friss bazsalikomlevelet is tegyünk rádíszítésnek. Lenyűgöző! 😀
