Oldal kiválasztása

Sült paradicsom leves panko morzsás mozzarella golyókkal

Szerző: | máj 1, 2020 | Kukta

Személy szerint én imádom a krémleveseket, nem csak egyszerűek ( kb. botmixer kell csak 😀 ) de jól is mutatnak.

Hozzávalók: 

 

Leves: 

100 dkg koktélparadicsom

1 fej fokhagyma

1 csokor bazsalikom

só ízlés szerint

borsízlés szerint

1 dl olívaolaj

0.5 dl főzőtejszín

3 dl alaplé (kockából is jó)

2 ek sűrített paradicsom

Feltéthez: 

10 dkg mozzarella

4 ek panko morzsa

4 ek finomliszt

1 db tojás

só ízlés szerint

A paradicsomokat és a hagymát egy tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és nyakon öntjük olívaolajjal.

Előmelegített sütőben 230 fokon 20 percig sütjük.       ( nézegessük azért mert oda tud kapni 😛 )

Ha megsült a fokhagymát belenyomkodjuk egy lábasba, mellé szedjük a paradicsomot.

Tegyük fel főni, adjuk hozzá az alaplevet. Forraljuk fel és turmixóljuk össze. Én mindig utólag teszem hozzá a tejszínt és tetszés szerint lehet még vele hígítani.

A mini mozzarellákat lisztben, tojásban, pankoban megforgatom. A tojás-pankot megismételhetjük. Majd olajban kisütjük 😉

Szóval mindent megsütünk és leturmixolunk, aztán kirántjuk a sajtot. Ez nem túl bonyolult. Tálalásnál fröccsentünk rá egy kis olívaolajat és egy kis tejszínt. A tuti hatás érdekében pedig friss bazsalikomlevelet is tegyünk rádíszítésnek. Lenyűgöző! 😀